.
.

Som det sikkert er alle bekendt gennem medierne, er alle ungdomsuddannelser i Danmark lukket, foreløbig frem til og med 27. marts. Den slags sker aldrig belejligt, og det er da heller ikke tilfældet i denne situation men vi støtter fuldt op bag bestræbelsen på at formindske risikoen for spredning af Covid-19.

Skolen er lukket, men det betyder ikke, at undervisningen stopper. Klasserne skal fortsat have deres skema, men timerne afvikles virtuelt. Der bliver knyttet opgaver an på modulerne, således at der skal oploades eller sendes et skriftligt produkt til læreren. Ud fra de afleverede sider vil der blive ført fravær. Det er derfor vigtigt, at eleverne holder sig opdateret hver dag. Enkelte timer vil blive afviklet synkront, hvilket betyder, at læreren vil være on-line. Senest kl 16 dagen før vil det fremgå, hvordan timen bliver afviklet. Det er meget hjemme- og egenarbejde, men det er den mulighed, vi er efterladt med. Det vil de fleste dage nok ikke betyde en fuld skoledags arbejde, men der vil være noget hver dag. Hertil skriftlige afleveringer.

SRP for 3g gennemføres som normalt, idet vi ikke mener at situationen har opsættende virkning for arbejdet med opgaven. Vejledning kan stadig fås, men det vil ske pr mail, telefon eller anden elektronisk måde.

2y skulle have haft terminsprøver på skolen. Det skal de stadig, men de bliver afviklet hjemme, virtuelt. Det er ikke nogen optimal løsning, men for jer elever drejer det sig om at lave så eksamensagtige forhold, som overhovedet muligt derhjemme.

Vi er stadig lidt i ingenmandsland i forhold til studieturene i 2g. Sikkert er det, at 2w ikke kommer afsted, men vi venter stadig på myndighedserklæringer om de europæiske rejsemål. De er altså ikke aflyst endnu, men det er stærkt tvivlsomt, om de bliver gennemført. Rent økonomisk er der stor forskel på, om det er skolen eller myndighederne, der aflyser, så derfor afventer vi udviklingen.
Vi undersøger samtidig hvordan mulighederne for flytning eller refusion ser ud.

Også kostafdelingen lukker ned og der vil kun være nødberedskab på pedel- og køkkensiden. Der vil sandsynligvis være kontorbetjening de fleste dage, men som kostelev/forældre kan man ringe til vagttelefonen 30 12 55 12, hvis der er spørgsmål. Jeg har vagttelefonen hjemme hos mig, når jeg ikke er på skolen.

Til slut vil jeg sige, at der har verseret forskellige rygter om sygdomsudbrud hos elever med tilknytning til gymnasiet eller privatskolen, men det er ikke noget, vi har endelig bekræftelse på.

Jeg håber, vi snart kan samles igen og at alle er kommet skånsomt igennem ugerne. Det kan på ingen måde afvises, at forløbet bliver længere end de to uger, men det er heldigvis i hænderne på andre at beslutte.

 

Med venlig hilsen

 

Sven Gaardbo
Rektor
Rønde Gymnasium