.

Ny kostelev i Rønde

Som ny kostelev på Syddjurs Gymnasium er der meget at forholde sig til. En ny skole, et nyt sted at bo, nye omgivelser og nye kammerater. De fleste synes, at det er spændende, men det kan også virke lidt overvældende. Vi gør derfor, hvad vi kan, for at du skal føle dig godt tilpas som ny elev.

Du kan læse vores kostskoleindstik med programmet for de første dage her.

Når skoleåret starter, bliver du taget godt imod. En af kostlærerne tager imod og hilser på dig og din familie, når du flytter ind på kostskolen. Om aftenen den første dag møder du kostskolelærerne og rektor og det vigtigste: Alle de andre kostelever – både nye og gamle. Der er altid gensynsglæde og spænding i luften på indflytningsdagen efter sommerferien.

Den anden aften på kostskolen tager vi til Kalø og holder grillaften, hvor de gamle kostelever har forberedt underholdningen. Og efter en månedstid er det tid til den årlige udflugt til Djurs Sommerland.

Når undervisningen starter på kostskolen, så deltager du og din nye klasse i et større introduktionsforløb. Forløbet giver dig en faglig introduktion til gymnasiet og dine nye fag, så du er klar til dit nye liv som gymnasieliv.

De første dage er der med garanti mange informationer, megen snak og mange ansigter. Men der er også ryste-sammen-lege, grillaften, hytteture og velkomstfest. Der er meget at forholde sig til som ny kostelev i Rønde! Men husk, at det altid er tilladt at trække sig tilbage og puste ud.
Læs mere: Hvad er et kostgymnasium?