.

Efter skoletid

Efter skoletid er Syddjurs Gymnasium en levende skole. Både dagelever og kostelever har adgang til alle skolens faciliteter indtil ca. kl. 22 hver dag. Du har altså gode muligheder for at dyrke dine fritidsinteresser med skolen som base.

Eleverne bruger skolen til mange aktiviteter efter skoletid: Musik, idræt, billedkunst og lektielæsning er blot nogle af de foretrukne aktiviteter.

Musiklivet på Syddjurs Gymnasium

Musik er en væsentlig del af Syddjurs Gymnasium!

Ud over undervisningen i musik er der en række andre mulighed for at dyrke musikken, mens du går på Syddjurs Gymnasium. Alle elever får mulighed for at deltage i opsætningen af en større forestilling i løbet af deres gymnasietid – typisk en musical eller teaterkoncert – og musikere, sangere, skuespillere, scenografer og instruktører arbejder hårdt for at levere nogle forrygende præstationer.

I de år hvor vi ikke har en forestilling på programmet, står musiklærerne for forskellige frivillige musikaktiviteter – kor, sang, sammenspil m.m.

Men du har også mulighed for at spille musik lige når du har lyst, og måske endda starte dit eget band! Skolens musikhus er åbent frem til kl. 22:30 hver dag, og det kan benyttes af alle musikinteresserede elever.

Elevrådet på Syddjurs Gymnasium

På Rønde Gymnasium har vi et velfungerende elevråd, hvor du har mulighed for at præge din hverdag gennem de forskellige aktiviteter, som rådet står for.

Ved skoleårets start vælges 1-2 repræsentanter fra hver klasse. Elevrådsmedlemmerne har en tæt kontakt til skolens ledelse og inddrages i mange beslutninger. Derudover har rådet to pladser i skolens bestyrelse.

Sejlerskole

Syddjurs Gymnasium ligger tæt på vandet, og det udnyttet vi fuldt ud med vores sejlerskole!

Hvert år er der sejlerskole fra skolestart og frem til efterårsferien en gang om ugen. Her er alle elever velkomne – både helbefarne sømænd med sejlererfaring og landkrabber, der vil prøve kræfter med havet for første gang. 10 minutters kørsel fra gymnasiet i Nappedam Lystbådehavn ligger skolens to sejlbåde, Opalen og Syvstjernen, og der er flere sejlglade lærere, der lægger båd til, hvis der er behov for det.

Den første uge af sommerferien tager alle interesserede elever på sommertogt rundt i Danmark i en uge, og får her mulighed for at afprøve, hvad de har lært. Lærerne er alle erfarne sejlere, og skolens både opfylder alle myndighedernes krav til sikkerhed.