.
.

Fransk

Fransk er det 10. mest talte sprog på verdensplan, og mere end 274 millioner mennesker har fransk som modersmål eller som fremmedsprog. Igennem Frankrigs historie har landet sæt sit præg på verden som kolonimagt, og flere lande har derfor stærke tilhørsforhold til det franske sprog og kultur. Fransk er et udbredt sprog i det nordøstlige Afrika, Canada og dele af det sydlige Asien.

I faget fransk får du opbygget et solidt ordforråd, og du øver dig i at føre samtaler på fransk med korrekt udtale. Du lærer at begå dig skriftligt på fransk med korrekt grammatik. Du får mulighed for at arbejde med forskellige slags tekster, og stifter bekendtskab med kendte forfattere og udgivelser som f.eks. Jean-Paul Sartre og “Le Petit Prince”.

I fransk kommer du igennem en lang række forskellige emner. Du bliver introduceret til vigtige emner i Frankrigs historie og nutid, og får også mulighed for at debattere aktuelle problemstillinger i det franske samfund, ofte med perspektiver til Europa og andre fransktalende dele af verden. Du får mulighed for at arbejde med de tidligere franske kolonier (Algeriet, Tunesien m.fl.) og deres nuværende tilhørsforhold til Frankrig. I løbet af din gymnasietid vil det også være muligt at komme på en sprogrejse til Frankrig.

På Rønde Gymnasium har du mulighed for at få Fransk på A-niveau eller B-niveau.

Hvordan kan jeg få fransk?

Fransk kan indgå som 2. fremmedsprog i alle studieretninger. Du har også mulighed for at få fransk som en del af din studieretning. Vælger du den supersproglige studieretning, har du mulighed for at få fransk på B-niveau.

Det er først noget du skal tage stilling til, når du er startet på gymnasiet og har gået her et par måneder.

Fransk kan findes i studieretningerne: