.

Hvad er et kostgymnasium?

Her på Syddjurs Gymnasium har du mulighed for at blive kostskoleelev på et kostgymnasium, hvilket betyder, at du er bosat på skolen i de tre år, din gymnasieuddannelse varer. Som kostskoleelev bliver du en del af et helt særligt fællesskab, hvor nærhed, respekt og medindflydelse fylder rigtig meget. På kostskolen kommer du til at være tæt sammen med dine medstuderende, og det kan ikke undgås, at der opstår et unikt forhold mellem dig og de andre kostskoleelever.

Tilbud til kostskoleeleven

Som kostskoleelev på Syddjurs Gymnasium bliver du en del af en flok på omkring 65 kostskoleelever fra hele Danmark samt udlandet, og når skoledagen er slut, og du har lavet dine lektier, kan du gøre brug af alle skolens faciliteter og udfolde dig kreativt, musikalsk eller kropsligt sammen med dine venner. Du bor på dit eget værelse – i nogle tilfælde med eget bad og toilet – og det er helt acceptabelt at trække sig tilbage til sit værelse i løbet af eftermiddagen og aftenen, hvis man har brug for fred og ro.

Grobund for både faglig og personlig udvikling

Når du går i gymnasiet, udvikler du dig enormt både på det faglige og det personlige plan, men vælger du et kostgymnasium, vil du opleve, at din personlige horisont udvikler sig meget mere, end du havde troet muligt. Ved mødet med og det tætte forhold til andre unge med forskellige baggrunde vil du få nogle helt unikke gymnasieår, som du ikke får på andre måder. Syddjurs Gymnasiums naturskønne beliggenhed tæt ved både Kalø Vig, Mols Bjerge og Aarhus er blot endnu et plus.